hoofdingperen

Peren

Facebook
Twitter

Conference:

Conférence is dé Belgische trots en een absoluut exportsucces. Ze is klein tot middelmatig dik van stuk. De vrucht is groen van kleur en licht gebronseerd, bij rijping wordt ze lichtgeel. Het vruchtvlees is wit maar wordt geler naarmate de peer rijpt. De smaak van een Conférence is zeer fijn, zoet en sappig. Daardoor is ze ideaal om te gebruiken als tafelpeer, die zowel hard als zacht/gerijpt kan gegeten worden. Zowel in het binnenland als het buitenland heel geliefd!

Doyenné de Comice:

Een dikke vrucht met een korte steel en een geelgroene kleur met bruinrode blos. Het vruchtvlees is wit. Deze buitengewoon sappige peer heeft een zeer aromatische, zoete smaak. Al deze eigenschappen maken haar tot "koninginnenpeer". Doyenné du Comice is dan ook een ideale dessertpeer.

 

Concorde:

Dit is een kruising tussen conference en doyenne. Dit is een saprijke gele peer. De peren zijn in oktober rijp om te plukken en in januari rijp voor consumptie. Ze is geschikt als dessertpeer en heeft de vorm van Conference en de smaak van Doyenné de Comice.

 

Beurre hardy:

Dit is een bronskleurige, middelmatig tot grote vrucht. Ze geldt als opener van het nieuwe seizoen. Heeft een lichtzure smaak. Te gebruiken als dessertpeer, maar ook als stoofpeer.

 

 

 

Saint Remy:

Behoort to een van onze beste stoofperen.  Het is een harde groene peer met wit korrelig vruchtvlees die niet geschikt is voor ongekookte consumptie.  Maar des te beter te verwerken is in gerechten en desserts.