hoofdingappels

Appelen

Facebook
Twitter

Delbard Estival:

Delbard Estival is dé zomerappel bij uitstek. Een middelgrote appel met groen/gele ondergrond en een iets gestreepte oranjerode blos. Roomwit vruchtvlees dat stevig, sappig en licht aromatisch is. Een uiterst lekkere appel, maar kort beschikbaar!

Jonagold:

Jonagold is Belgisch meest gekende en geconsumeerde appel. Dit is een kruising tussen Golden Delicious en Jonathan. Het is een dikke vrucht met helrode blos op een geelgroene achtergrond. Het vruchtvlees is lichtgeel, stevig en sappig. Dit is een typische dessertappel die evengoed zijn toepassingen in de keuken kent.

Boskoop:

Boskoop is de keukenappel bij uitstek. Rustiek van uitzicht: groot, bonkig en een iets verruwde schil, maar  rijk aan vit C, vruchtzuren en –suikers.

Cox’s Orange Pipin:

Cox’s Orange is een kleine appel. Zacht van vruchtvlees, sappig en zoet. Heeft een typisch cox-aroma.

Elstar:

Elstar is een kleine tot middelgrote ronde appel. Een lichtgele achtergrond met helrode blos. Zoetzuur met een fijn aroma en stevig doch zacht vruchtvlees. Dé ideale dessertappel voor jong en oud.

Jonagored:

Jonagored is een mutant van Jonagold, maar 90% van het schiloppervlak is donkerrood, fijn gestreept, gekleurd. Het vruchtvlees is roomkleurig, knapperig en sappig met een aangenaam frisse, fijne smaak. Deze appel wordt zeer gewaardeerd voor export omwille van zijn uniformiteit en uitstalleven.

Kanzi:

Kanzi, of Zuid-Afrikaans voor ‘verborgen schat’ is een nieuwe glanzende, frisrode, harde appel met een uitgesproken zoetzure smaak. De appel die zijn ontstaan in België kent, maar over gans Europa geteeld wordt, is een kruising tussen Gala en Braeburn.

Greenstar:

Greenstar, eveneens in België ontwikkeld, is een frisgroene appel met een uiterst hoog vit C-gehalte. Uitzonderlijk aan deze appel is dat hij na het aansnijden niet bruin verkleurd. Hij is ideaal om te verwerken in fruitsalades of andere toepassingen in de verwerking.