DEC-2009-029-bewerkt    WOLFCARIUS-COM-001    WOLFCARIUS-BEDRIJF-190    WOLFCARIUS-BEDRIJF-204

Bedrijf

Facebook
Twitter

Uw fruit het jaar rond:

Winter:

Vanaf december tot begin april worden al onze fruitbomen gesnoeid. Een goede snoei vormt de basis voor een kwalitatieve en goede opbrengst. Dit gebeurt dan ook door eigen gespecialiseerd personeel. 

Lente:

In de maanden april en mei staan de boomgaarden in volle bloei. De plantages zijn dan prachtig en beslist een bezoekje waard. Voor een goede bevruchting van de bloesems helpen we de natuur wat extra door bijenkorven te plaatsen in de plantages. Ook bij vorst willen wij onze bloemetjes beschermen door te beregenen. Wij telen milieubewust, dwz dat nuttige insecten worden aangetrokken om de schadelijke te verwijderen. Dit doen we door ecologische stroken en hagen aan te planten, nestkastjes te hangen voor insectenetende zangvogeltjes en zitstokken te plaatsen voor roofvogels. Vanaf het voorjaar wordt de fertigatie aangezet, zodat de bomen gericht voeding en water krijgen, wat de kwaliteit en de producties terug ten goede komt.

Zomer:

Wanneer er teveel fruit hangt, moet we ‘dunnen’. De te kleine en kwalitatief mindere vruchtjes worden manueel verwijderd. De boomgaarden en het machinepark worden onderhouden en alles wordt klaargezet om de oogst voor te bereiden.

Zomer + herfst:

De oogst begint half augustus en eindigt eind oktober. Ruim twee maanden lang helpen tientallen seizoenarbeiders het fruit binnen te halen. Alles wordt geplukt in grote paloxen. Deze worden meteen na de oogst in de koelruimtes gebracht.

Herfst/winter/lente/zomer:

Al naargelang de vraag sorteren wij dit fruit en bieden we het onze klanten aan. Zo vers en kort mogelijk uit de frigo zodat wij onze klanten het heerlijkste fruit kunnen leveren.

Verantwoordelijke teelt: Stephan Wolfcarius: +32479/36 43 63