DSC02570 Large    WOLFCARIUS-BEDRIJF-037    conf6    WOLFCARIUS-BEDRIJF-042

Sortering

Facebook
Twitter

Kwaliteit en flexibiliteit zijn onze absolute streefdoelen. Wij willen kwaliteit leveren aan al onze klanten en daarvoor beschikken wij over een moderne 4-sporige optische sorteermachine voorzien van een waterdumper. Dit water zorgt ervoor dat het fruit niet beschadigd wordt en er fris uitziet wanneer het in de kisten ligt. Met 10 afraapbanden beschikken we een sorteercapaciteit tot max 40 ton per dag.

De sorteermachine is uitgerust met een optische camera die het fruit per 5 mm meet. Daarnaast wordt iedere vrucht nogmaals afzonderlijk gewogen zodat de ingestelde maat op de juiste afraapband terechtkomt. Onze sorteerders beoordelen het fruit dan op kwaliteit. Naargelang de vraag sorteren wij in verschillende maten en gewichten. Dit kan per 5 mm en in kisten tot ongeveer 18 kg. Ook qua soorten verpakking sorteren wij in houten, kartonnen en plastieken kisten. Het fruit kan zowel 1-laags, 2-laags als los aangeboden worden. Al dan niet gelabeld zoals de klant het wenst.

Heeft u zelf een unieke verpakking, dan sorteren wij graag in uw kisten.

Van zodra het fruit gesorteerd en verpakt is en op de pallet staat, zien wij erop toe dat het zo snel mogelijk de frigo binnengaat zodanig dat de kwaliteit gegarandeerd wordt.

Nieuw!

Wij willen bewust omgaan met ons waterverbruik en daarom besloten we om in samenwerking met Aquadri en de Universiteit van Leuven een waterzuivering uit te bouwen voor ons sorteerwater. Wat tot op vandaag toch uniek is in België.

Het water wordt constant gefilterd en door UV-stralen en actieve kool ontsmet.  Dit zorgt ervoor dat we ons fruit altijd in zuiver water kunnen sorteren en dat we niet meer om de 2 à 3 dagen ons sorteerwater moeten verversen.

Een troef voor het milieu!

DSC02574 Large  DSC02577 Large