1984 | Wannes huwelijksmakelaar

  • Yvan Vanveerdeghem - Modeste, rentenier
  • Ria Demeulemeester - Madeleine, vrouw van Modeste
  • Dirk Haerynck - Mark, zoon van Modeste en Madeleine
  • Johan Verbeure - Bing, broer van Modeste
  • Linda Lassuyt - Dolly, dienstmeisje bij Modeste en Madeleine
  • Antoon Minjauw - Wannes, gegoede boer
  • Marleen Nachtergaele - Nathalie, dochter van Wannes
  • Eric D'hulst - Kalle, knecht van Wannes

Scan10086.JPGScan10087.JPGScan10088.JPGScan10089.JPG
Scan10090.JPGScan10091.JPGScan10092.JPGScan10093.JPG

Wegens tijdsgebrek (buitenschoolse activiteiten, voetbal in Oostrozebeke...) nam Ronny Decocker na twee jaar, met spijt in het hart, afscheid van "Klavertje Vier". De zoektocht naar een nieuwe regisseur voerde Yvan en Co. naar Tielt, waar Jean-Pierre Claus - schoonbroer van Eric D'hulst - bereid werd gevonden de zware taak op zich te nemen. Claus was als toeschouwer jaarlijks op de afspraak in Markegem, maar had niet de minste toneelervaring. Het was dus bang afwachten hoe de nieuweling de zaken zou aanpakken, temeer daar de ancien; Christine en Roland Demeyer wegens beroepsredenen - opstarten van een nieuwe voedingszaak in Middelkerke - definitief afhaakten en er allicht nieuwe spelers hun opwachting zouden maken.

Om de zaken niet nodeloos ingewikkeld te maken, werd geopteerd voor een werk van Oscar Ferket, geschreven voor acht acteurs. Ria Demeulemeester was opnieuw van de partij en haar kersverse echtgenoot Johan Verbeure was wat blij dat hij de resterende rol mocht invullen in de liefdevolle nabijheid van zijn Ria. Het was m.a.w. de - deels afgeslankte - oude vertrouwde 'bende' die voor de achtste maal de toneelliefhebbers op een frivole wijze zou entertainen met een nieuwe kaskraker. Ook de werkers achter de schermen bleven dezelfde, op de Ooigemse Els Allegaert na, die na zeven jaar het grimeren overnam van... Rita Demeyer.

Er werd voor de tweede opeenvolgende maal vier keer gespeeld (27 en 28 oktober, 2 en 3 november) en er kwamen ook nu 1283 kijklustigen af op Wannes Huwelijksmakelaar, een stuk dat zich afspeelt ten huize van het rentenierskoppel Modeste en Madeleine, in een villawijk even buiten een grote stad. Hun zoon Mark is heimelijk verliefd op de meid Dolly, maar moeder Madeleine wil hem koppelen aan Nathalie, dochter van de welstellende boer Wannes. Het wordt er niet eenvoudiger op wanneer Kalle, de knecht van Wannes, zijn zinnen op Nathalie heeft gezet en Bing, de broer van Modeste, letterlijk op het toneel verschijnt...