1979 | de Bokskampioen

  • Willy De Neve - Frederik Diepenbeek, industrieel (fabrikant van confituren) !
  • Gina Vanthournout - Adelaide., Frederiks vrouw
  • Victor Vangaever - Fritz, zoon van Frederik en Adelaide
  • Linda Lassuyt - Lotte, dochter van Frederik en Adelaide
  • Ria Demeulemeester - Rosa, dienstmeisje bij Frederik en Adelaide
  • Eric D’Hulst -Hugo Specht, vennoot van Frederik Diepenbeek
  • Antoon Minjauw - Tobias Wipperling, vriend van Frederik Diepenbeek
  • Christine Demeyer - Eglantine, Tobias' vrouw
  • Marken Nachtergaele - Coletta Corolani, danseres
  • Noël De Neve - Frederik Diepenbeek, beroepsbokser

Scan10076.JPGScan10077.JPGScan10078.JPG

Ondanks de zwakke respons op de tweede voorstelling van "Trouwen of betalen", waren nagenoeg alle betrokkenen het erover eens dat het experiment een verlengstuk verdiende. En dit verlengstuk werd De bokskampioen van Otto Schwarz en Carl Mathern. Het spelerskwantum werd uitgebreid van zeven naar tien eenheden en aangezien Daniël Depoortere afhaakte, moesten er vier nieuwe acteurs - twee mannen en twee vrouwen - worden gevonden.

Antoon Minjauw, vaste klant `s zondagvoormiddags in de "Prins Albert" en goed bevriend met de meeste spelers, bleek direct bereid de lacune op te vullen. Regisseur Willy De Neve zou de andere mannelijke (figuranten)rol op zich nemen. Ria Demeulemeester herinnerde zich de interesse van Marleen Nachtergaele, die zelf Linda Lassuyt wist te overtuigen. Beide meisjes waren toen respectievelijk 15 en 18 jaar...

Drie weken voor de eerste van de twee geplande voorstellingen sloeg het noodlot toe: Yvan Vanveerdeghem brak zijn been tijdens een voetbalmatch met de Prins Albertvrienden. Acteren bleek onmogelijk en Willy De Neve offerde zich op om de hoofdrol van Yvan in te studeren. Er werd dan in allerijl een beroep gedaan op Noël De Neve, om de rol die Willy eerst zou spelen over te nemen.

Het Markegemse gezelschap liet zich door deze tegenslag niet uit zijn lood slaan en op 25 februari en 3 maart 1979 werd '`De bokskampioen"' ten tonele gebracht. Het betrof ook nu een klucht in drie bedrijven over de fabrikant Frederik Diepenheek, die samen met zijn vennoot een confituurbedrijf leidt. Zijn vrouw Adelaïde heeft hem - zeer tegen zijn zin - op een streng dieet gezet, waardoor hij er opnieuw slank en sportief uitziet. Diepenbeek wil echter genieten van het leven, hunkert naar de Bourgondische tijd van weleer en snakt ernaar om weer eens op stap te kunnen gaan. Hij weet zijn vrouw te overtuigen dat hij, om zijn conditie op peil te houden, regelmatig gaat boksen in de "Alhambra ". Hij speelt het spel, geruggensteund door zijn vriend Tobias Wipperling, zo handig dat Adelaïde hem verwart met zijn naamgenoot én beroepsbokser Frederik Diepenbeek Alles loopt van een leien dakje, tot de echte bokser opduikt!

De twee voorstellingen waren deze keer wel uitverkocht, goed voor ongeveer 600 erg enthou­siaste toeschouwers; of het dubbele van het jaar ervoor. Enkele niet ingestudeerde kolderieke situaties, zoals de salto die Antoon Minjauw maakte door met de canapé achterover te tuimelen en het uitglijden van Ria Demeule­meester, waardoor ze in haar volle lengte op de vloer was terechtgekomen, had de pret niet kunnen drukken, inte­gendeel! Het succes was zo overweldigend; dat er zelfs voor de eerste keer `op invitatie' werd gespeeld: in de moeder aller jeugdclubs "Den Aert" te Sint-Baafs-Vijve.